Allergenen

Wij maken dagelijks vers brood en patisserie. Voor het maken van onze producten maken wij gebruik van verschillende ingrediënten en die ingrediënten kunnen allergenen bevatten.

Wat zijn allergenen?

Allergenen zijn eiwitten die in voedsel voorkomen en een allergische reactie kunnen opwekken. Bij mensen met een voedselovergevoeligheid* maakt het afweersysteem specifieke antistoffen aan tegen eiwitten die in voeding voorkomen.

Welke allergenen vind je terug in onze producten?

Wij zijn nog een echte ambachtelijke warme bakker.  Hierdoor worden niet alle producten gescheiden gemaakt in onze bakkerij.  Ook al wordt een voedingsstof niet toegevoegd, toch kunnen hierdoor onze producten sporen van allergenen van allergenen bevatten.

Om het toch iets overzichtelijker te maken hebben wij een lijst opgemaakt van onze voornaamste producten.  Hierop vind je voedingstoffen die toegevoegd zijn per product.

Allergenenlijst

*Voedselovergevoeligheid is de verzamelnaam voor alle overgevoeligheidsreacties op voedsel. Voedselallergie en niet-allergische voedselovergevoeligheid (intolerantie) vallen hier beide onder.